Saradnja sa UNICEF -om

saradnja sa unicef

Saopštenje za javnost

Sklopljena saradnja sa UNICEF -om

 

Dana 12.07.2016. godine u zgradi UN-a u Sarajevu, sastale su se delegacije predstavnika UNICEF -a za Bosnu i Hercegovinu i predstavnika NGG Predškolska.ba.

Na sastanku se razgovaralo o projektu portala predskolska.ba, smjerovima projekta i budućem angažmanu. Predstavnica UNICEF -a, Nela Kačmarčik-Maduna, stručni saradnik za odnose s javnošću,  dala je smjernice za daljnji rad na polju ranog razvoja i djece sa teškoćama u razvoju. Također je dala smjernice za uspostavu saradnje sa NVO EDUS (Edukacija za sve), kao dio budućeg djelovanja.

Jedan od angažmana u skoroj budućnosti je i  saradnja sa državnim i privatnim ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja u Zenici i Ze Do kantonu, što je također dogovoreno na sastanku.

NGG Predškolska.ba je prihvatila pravila i propise UNICEF -a o javnom oglašavanju i marketingu, i obavezala se da će pratiti iste.

Sklopljen je jedan vid saradnje UNICEF -a i NGG Predškolska.ba na baznom nivou, na kojem je definisana dozvola korištenja video i elektronskih UNICEF -ovih materijala na portalu predskolska.ba.

Ovo je prvi korak ka partnerstvu sa UNICEF-om, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Ovim saopštenjem želimo i javno da se zahvalimo Neli Kačmarčik – Maduna, na velikodušnoj podršci, savjetima i sugestijama.

UO Predškolska .ba